Vianočné pochúťky pre malé deti - ako si môžete prispôsobiť tradičné j
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30,00 EUR a máte dopravu ZADARMO
  • Kategórie blogu
Blog
L.O.L. Surprise
17.10.2020
L.O.L. Surprise
L.O.L. Surprise - trend pre malých zberateľov Už niekoľko sezón sú medzi deťmi hitom malé zberateľské hračky ukryté v rôznych škatuliach alebo loptič... čítať celé
Kŕmenie dieťaťa a podávanie prvého ovocia a zeleniny
13.09.2019
Kŕmenie dieťaťa a podávanie prvého ovocia a zeleniny
Naučiť sa samostatne jesť je skutočnou výzvou pre batoľatá aj pre rodičov. Malé ruky nie vždy zvládnu lyžicu a nedostatok klinčekov sťažuje žuvanie je... čítať celé
Kedy by malo batoľa meniť posteľ?
13.09.2019
Kedy by malo batoľa meniť posteľ?
Zmena postieľky pre batoľatá na detskú postieľku je jednou z prvých veľkých zmien v živote batoľa. Kedy je najlepší čas na to, aby táto udalosť nebola... čítať celé
Zobraziť všetky články

 

Široký výber

 

Široký výber tých najrôznejších hračiek zaručí neobmedzenú a nekončiacu zábavu pre najmenších.

To bude radosti!

Z našej najširšej ponuky si určite každý vyberie.

 

 

 


 

 

 

 

  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Vianočné pochúťky pre malé deti - ako si môžete prispôsobiť tradičné jedlá brušku?
13.09.2019

Vianočné pochúťky pre malé deti - ako si môžete prispôsobiť tradičné jedlá brušku?



Poľská kuchyňa patrí k mastným a ťažkým jedlám. Okrem toho je Štedrý deň určite popoludňajším alebo večerným jedlom - často sa nazýva večera. Ak máte doma malé dieťa alebo malé dieťa, mali by ste určite sedieť pri vianočnom stole okolo 15 - 17 rokov, nie neskôr. Dieťa asi tak veľa nebude jesť, ale je lepšie zaobchádzať s Štedrým dňom ako s neskorým obedom namiesto večere.

Aké vianočné jedlá sú vhodné pre dieťa, ktoré má jeden rok?

  • Tradičný boršč , najlepšie doma. Pri príprave jedla nepridávajte toľko soli ako obvykle. Nechajte dospelí soľ polievku na tanieri. Soľ preťažuje obličky.
  • Hubová alebo hlivová polievka na šampiňóny . Môžete si ich kúpiť za akúkoľvek výraznú zľavu alebo pri stánku na trhu. Shunts sú zdrojom bielkovín, prospešných nenasýtených mastných kyselín, vitamínov B, vitamínu C, ako aj dôležitých minerálov ako vápnik, železo, horčík a zinok. Takúto polievku môžete zmiešať a podávať ju vo forme krémovej polievky, ale ak je vaše dieťa alergické na bielkoviny z kravského mlieka, do polievky nemôžete pridať krém. Aby bolo chutnejšie, môžete pridať maslo, potom podľa chuti nemusíte pridávať toľko soli.
  • Ryby , mastné a chudé, napríklad treska, ktorej mäso je veľmi jemné. Veľa záleží na liečbe. Pečené v peci, dusené alebo varené vo forme mäsových guličiek - áno. Pred podávaním rýb si dôkladne overte, či tu nie sú kosti! Skvelý nápad na jedlo pre Štedrý deň pre malé dieťa je ryba v gréčtine. Chudé ryby by sa mali najskôr variť, najlepšie dusené alebo pečené, pridajte nastrúhanú mrkvu, petržlen, zeler, paradajkový koncentrát, korenie a olej. Vďaka tomu bude dieťa jesť nielen zdravú bielkovinu, ale aj zeleninu!
  • Tortellini a knedle s kapustou a šampiňónmi - nedáme deťom lesné huby staršie ako 5 rokov.
  • Knedle so sladkým syrom, jahody, čučoriedky, ruské knedle, s pohánkou - to sú veľmi pekné jedlá. Ak vaše dieťa nie je alergické na tieto zložky, radi ich zje.
  • Kvasnicové placky alebo rolky s plnkou , napr. kapusta, šampiňóny, strúhaná zelenina. Takéto placky možno tiež považovať za doplnok k boršču, ak dieťa samozrejme dobre znáša pšenicu a lepok.
  • Kulebiak je prakticky to isté ako vyššie, t. j. kvasnicové cesto s náplňou, ale pečené vo veľkej forme.
  • Kapusta s hrachom (alebo hrášok s kapustou) môže spôsobiť nadúvanie, takže je lepšie pridať korenie na uľahčenie trávenia, napr. rasca a majoránky. Namiesto hrachu môžete pridať šošovku (červenú alebo zelenú).
  • Vegetariánsky guláš vyrobený z kysaného kapra, napríklad so šošovicou.
  • Kompost zo sušeného ovocia - varte sušené jablká, slivky, dáta, marhule, hrozienka, pridajte škoricu. Nepridávajte cukor - kompot je sám o sebe sladký. Nakoniec môžete pridať plátky pomaranča, ktoré trochu znížia sladkosť. Okrem toho sušené ovocie obsahuje železo, ktoré je pre mladé telo také dôležité.
  • Perníky , zostavené spolu, budú chutnať oveľa viac ako z obchodu! Pamätajte, že po pečení sú tvrdé, ale neskôr zmäknú. Môžu byť upečené niekoľko týždňov pred Vianocami a uložené vo vzduchotesnej nádobe. Na Štedrý deň si môžete urobiť dekorácie z perníkov.
  • xylitol alebo brezový cukor. Domáce koláče alebo z dobrého pečiva. Čím menej cukru, tým lepšie. Môžete napríklad pridať do pečiva
  • škorica. Pečené jablká alebo hrušky posypané
  • Rezance s mak a sušené ovocie a orechy (rôzne pomenované). Do tejto misky sa pridáva med. Malo by to byť prirodzené. Deti môžu konzumovať med po 1 roku. Dajte si pozor len na orechy. Sú klasifikované ako vysoko alergénne výrobky. Ak vaše dieťa zatiaľ nejedlo orechy (najmä arašidy, lieskové orechy, vlašské orechy), je lepšie počas prázdnin neriskovať.
  • Mäso, najlepšie pečené alebo varené . Do byliniek môžete piecť napríklad šunku alebo morčacie filé. Bude to užitočné pre sendviče aj ako kúsok mäsa na vianočnú večeru.
  • Zeleninové šaláty s majonézou sú počas prázdnin určite dobrým a ľahko stráviteľným jedlom. Vyberte si majonézu s dobrým zložením a nepridávajte príliš veľa, pretože šalát bude príliš tučný. Majonéza tiež obsahuje ocot a soľ, ktoré by deti nemali konzumovať vo veľkých množstvách.

Tenedávaj to malému dieťaťu na jesť počas Vianoc

  • Borscht alebo iné instantné polievky, t.j. z vrecka.
  • Smažené ryby v strúhanke, v marináde, marinované a údené. Platí to aj pre sleďa obyčajného, ktorý je obyčajne silne osolený.
  • Zelenina v octe.
  • Výrobky s umelými farbivami, arómami, zvýrazňovačmi chuti a konzervačnými látkami.
  • Sýtené nápoje, najmä tie, ktoré obsahujú kofeín.
  • čokoláda s príliš dlhým zložením a výrobkami podobnými čokoláde.
  • Alkohol - dokonca aj v minimálnom množstve. Bohužiaľ, niektorí rodičia niekedy vyskúšajú svoje dieťa "sami od seba".

Hrsť zlatých rád pred Vianocami

  1. Plánujte a varte vopred . Najprv napíšte, čo chcete uvariť (majte na pamäti pri detskom stole), napíšte, čo musíte kúpiť a kedy varíte. Ak necháte nakupovanie a varenie potravín posledný deň, namiesto toho, aby ste si robili knedle alebo boršč sami - kúpite prvú (pravdepodobne ani nekontrolujete zloženie).
  2. Zapojte svoje dieťa do príprav . Povedzte nám, čo sú Vianoce a čo jete vo svojej rodine. Zamyslite sa nad tým, ako vám môže pomôcť vaše dieťa. Možno sa bude hrať iba s cestom na knedle alebo na výrobu perníkov, ale možno do misky pridá aj ďalšie prísady (samozrejme pod svoju kontrolu).
  3. Odpočiňte si a akceptujte, že deti sa nerad stretávajú pri stole . Taktiež nedávajte pozor na zafarbené oblečenie a drobky. Buďte pripravení, že deti pravdepodobne nebudú jesť vianočné jedlá, najmä ak sú pre nich nové. Malé dieťa bude sedieť pri stole asi 15 minút, niekedy dlhšie, keď bude príjemná atmosféra!


Správne! Keď príde deň Štedrý deň, nechajte sa v dobrej nálade. Pozerajte sa na vaše dieťa alebo deti pri stole, usmievajte sa a užívajte si spoločné chvíle. Aj keď všetko nie je dokonalé ... Veselé Velikonoce!
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi